Здравословни алтернативи, с които да замените традиционното тесто за пица




Кой казва, че пицата не може да бъде здравословна? Когато замените традиционното тесто с креативни алтернативи, можете сериозно да обогатите храненето си и да имате едно много вкусно ястие, без дори да жертвате вкуса.

Така че, преди да пропуснете пицата и вместо това да изберете салата, опитайте някои от тези алтернативи на традиционното тесто. Сигурни сме, че веднага ще искате да сготвите тези здравословни предложения или директно да се обадите за доставка на пица от Foodpanda.

Карфиол

Един от най-гъвкавите зеленчуци наоколо, карфиолът може да имитира структурата и вида на ориза, картофите и дори на тестото за пица. Зеленчукът бързо се превръща в една от най-популярните алтернативи на тестото именно сред здравословните любители на пицата.

Поради високото съдържание на хранителни вещества, фибри и антиоксиданти, използването на карфиол като основа за любимата ви рецепта всъщност може да направи пицата здравословно ястие. И освен карфиола, повечето рецепти изискват само няколко прости съставки като яйца, сирене и билки.

Патладжан

За разлика от карфиоловото тесто за пица, това от патладжан изисква много малко практическа подготовка и никакви допълнителни съставки. Самият зеленчук, нарязан на кръгчета с дебелина 1/4 инча, работи много добре като основа за всички ваши любими гарнитури за пица. От кръговете се правят също така страхотни мини пици или можете да ги подредите всички в кръг, за да създадете една традиционна голяма пица.

Използването на патладжан като заместител на обичайното тесто в следващата ви пица ще добави повече фибри и витамини към блюдото ви, като същевременно изрязва стотици калории от дневното ви меню.

Киноа

За тези, които търсят алтернатива на тестото за пица с високо съдържание на протеини, киноата е отговорът. Това суперхранително зърно също е с ниско гликемично съдържание, високо наличие на фибри и естествено без глутен за тези с непоносимост към глутен.

Тайната е да оставите киноата да се накисне в купа с вода за една нощ, за да можете лесно да я омесите в тесто на следващия ден.

Тиквички

Търсите ли добър начин да изразходвате множеството тиквички във вашата градина? Опитайте тогава да си направите пица от тиквички! В допълнение към своите хранителни вещества и антиоксиданти, малките зеленчуци могат да понижат нивата на кръвната ви захар, да подобрят здравето на очите ви и да насърчат здравословното кръвообращение в тялото ви. Плюс това, текстурата на тиквичките помага на тестото да бъде подходящо за всичките ви любими гарнитури за пица.

Сладки картофи

Тестото за пица, приготвено от сладки картофи, може да звучи странно, но сладостта от картофите, съчетана с леко кисел доматен сос и солено сирене, ви предоставя едно изненадващо вкусно ястие.

Сладките картофи също придават по-здрава текстура на тестото спрямо много други алтернативни тест, така че няма да се притеснявате, че ще се разпадне в чинията ви. От гледна точка на храненето, сладките картофи са силни антиоксиданти и отлични източници на витамини С и А.

Нахут

Тестото за пица с нахут използва брашно от нахут като основа, което е евтино и лесно за намиране в повечето хранителни магазини. Получената кора има текстура, много подобна на хляба и тонове допълнителни хранителни ползи.

Нахутът е богат източник на растителни протеини и може да помогне за всичко – от контрола на кръвната захар до здравословното храносмилане и управлението на теглото.

Свързани публикации

Как Filorga помага при първите признаци за стареенеКак Filorga помага при първите признаци за стареене



Загуба на еластичност, поява на фини линии, усещане за сухота и опъване – ако всичко това ви се струва познато и изпитвате тези симптоми върху собствената си кожа на лицето,

Здравословни заместители на захарта - насладете се на сладкия вкус без вина

Здравословни заместители на захарта – насладете се на сладкия вкус без винаЗдравословни заместители на захарта – насладете се на сладкия вкус без вина



Много хора се стремят да намалят потреблението си на захар поради негативните ефекти върху здравето. Обикновената захар може да допринесе за проблеми като кариеси, наднормено тегло, диабет и други здравословни