будилник

Джаджите, които вече никой не си купува – поглед към отминалите години



будилник

Времената се менят, а с тях – и нравите, привичките, навиците и използваемите уреди. В недалечното минало използвахме редица предмети с предназначение, което, в днешно време, често бива заменено от друг уред. Най-често това е мобилният телефон. Връщайки се няколко десетилетия назад, едва ли някой тогава е смятал, че смартфонът ще съумее да отмени редица от предметите, които са намирали място в ежедневието на хората тогава. Но това е неоспорим факт – в днешната статия ще ви поговорим за няколко уреда, които все по-малко си купуваме за дома.

Класическият будилник вече все по-рядко се среща в домовете на хората, благодарение на алармите на смартфоните

Вероятно си спомняте времето, в което неизменно в спалнята на нощното шкафче стоеше будилник, чието предназначение беше да ни събуди в уреченото време. В навик се беше превърнало неговото настройване преди лягане – едва ли някой сутрин е в състояние да устои на пронизителния му звън. В днешно време обаче будилникът успешно бива заменен от алармата на телефона. Всеки смартфон е снабден с такава, което обезсмисли закупуването на часовник, пригоден за събуждането ни.

Класическите органайзери и дневници също отстъпиха пред множеството функции на смартфоните

Неизменна част от ежедневието ни преди бяха органайзерите и дневниците – използвахме ги за записване на всичко онова, което предстои да се свърши през деня. Започвайки от списъците за пазаруване и достигайки до изброяването на множеството професионални срещи и задачи, тефтерите тип органайзер бяха наистина от извънредна полза. В тези дни обаче, тази им функция отново бива заменена от смартфона – всеки телефон притежава приложения, които да изпълняват същите цели. Вместо да носите купища предмети и пособия в чантата си, е достатъчно само да се снабдите с многофункционален телефон.

Музика под формата на касетофони, грамофони и дискове

Спомняте си, че в недалечното минало гладът за музика биваше задоволяван чрез купуването на касетофон или касетки и дискове на любимите изпълнители. В днешно време тази необходимост е все по-малко на дневен ред – дигитализирането позволява на съвременния човек да има непрестанен достъп до онлайн музикални платформи, където може да слуша каквото пожелае в рамките на само няколко клика. Това, разбира се, дава на всекиго голям избор що се отнася до онова, което ще слуша.

За добро или не, смартфоните действително „извадиха от строя“ редица предмети, които само до преди няколко десетилетия бяха неразривно свързани с качественото и приятно протичане на нашето ежедневие.

Свързани публикации

Защо ротативките са толкова популярните в онлайн казината?

Защо ротативките са толкова популярните в онлайн казината?Защо ротативките са толкова популярните в онлайн казината?



Много казина предлагат разнообразни игри. Сред тях ротативките се считат за най-обичаните игри сред играчите. Причините за това са няколко, като ние ще се спрем на основните. Широк обхват Нещото,

Дамски макси блузи - разнообразие от стилове

Дамски макси блузи – разнообразие от стиловеДамски макси блузи – разнообразие от стилове



За пълна жена проблемът с избора на перфектните елементи от гардероба е много по-наболяла тема, отколкото за слабата дама. Трудността при намирането на продукт с правилния размер, стил и цвят