Еднолицев или двулицев матрак да избера?

Еднолицев или двулицев матрак да избера?



Еднолицев или двулицев матрак да избера?

Коя е стаята, в която прекарвате най-много време? Спалнята разбира се! Почти половината от ежедневието на всеки човек преминава именно в спалнята и затова комфортът Ви там, не трябва да търпи компромиси. Нужни са Ви най-доброто легло, най-добрите матраци и най-подходящата обстановка за почивка, сън и романтика.

Вашият матрак трябва да е предизвикващ сънища и лесно да Ви отправя към тях, както и да може, след като сте прекарали нощта на него, да Ви събуди бодри, презаредили и готови за чаша кафе. Но въпросът тук е ,,колко време един матрак може да прави всичко това?” , а отговорът зависи от това дали матракът е еднолицев или двулицев.

Каква е разликата между еднолицевите и двулицевите матраци

Както показват названията им – еднолицевите матраци се използват за спане само от едната им страна, докато на двулицевите такива, може да се спи и от двете страни, след като бъдат завъртени. Въртенето на матрака, през определен период, удължава неговия живот, запазва неговата твърдост и плътност, както и го предпазва от деформации. А, удължаването на живота на любимия Ви матрак е изключително важно.

Разбира се, еднолицевите матраци също притежават много плюсове и темата не може да се изчерпи само до продължителността на живота им. Еднолицевите матраци обикновено могат да се похвалят с няколко слоя, изградени от различни технологии, всяка от които може да притежава охлаждащ, ортопедичен, оздравяващ или антибактериален ефект.

Типове матраци

Освен на еднолицеви и двулицеви, матраците се делят на различни категорийни типове, което може донякъде да Ви обърка още повече, но сега ще се опитаме да поясним разликите, за да не се стига до никакво объркване. Един от най-важните фактори при избор на матрак е съставът, който представлява материала, от който е изработен матракът. И така матраците от най-нисък клас са тези направени от дунапрен, следвани от матраците от мемори пяна, полиуретанова пяна и най-висок клас са матраците от латекс. Разбира се съществуват най-различни хибриди и вариации, като матраци с вложка от кокос, с вложка от алое вера, със силиконови полиестерни влакна, с пяна от бамбуков въглен и т.н., но този категориен възходящ ред е основният, който трябва да запомните.

Свързани публикации

С какво е по-добро професионалното почистване

С какво е по-добро професионалното почистванеС какво е по-добро професионалното почистване



В света, където бързият темп на живот и натовареният ни график оставят ограничено време за домашни и работни задължения, професионалното почистване особено след ремонт е важен инструмент за поддържане на

Комплекти кухненски ножове – един перфектен подарък за новия дом

Комплекти кухненски ножове – един перфектен подарък за новия домКомплекти кухненски ножове – един перфектен подарък за новия дом



Никой няма да отрече, че най-важни са любовта, топлината и удобствата. Не скъпете средства за последното. Задоволяването на основните нужди по най-практичния начин ще е от полза за всеки член