обзавеждане

Интериорни акценти, с които задължително да обзаведем дома си



обзавеждане

Обзавеждането на дома е акт, който е особено любим на всички бъдещи новодомци. След като основната част от ремонтирането на жилището е останала в историята, предстои само снабдяването с интериорни акценти и елементи в дизайна, които да придадат характер и харизма на цялото помещение.

И за да сме сигурни, че няма да пропуснете нищо важно, в днешната статия сме ви подготвили няколко идеи за акценти в дизайна, които със сигурност ще ви се понравят и ще изглеждат страхотно в новия ви дом.

Заложете на етажерки и полици по стените

Ако нямате твърде много вещи и сте почитатели на изчистения стил в интериора, то ви съветваме да оставите големите секции и скринове на заден план и да съсредоточите вниманието си върху стенните етажерки. Те са чудесен вариант за подредба на множество аксесоари и елементи, които да допринесат за уютното усещане в апартамента. Почитателите на скандинавския стил особено много ще харесат именно това предложение.

Не забравяйте да застелите и подовете

Едва ли има нещо, което да привнася повече уют и домашна обстановка от килимите. Не е задължително да залагате на твърде големи и такива, покриващи цялата подова площ на стаята. През последните години са изключително модерни акцентните дизайнерски постелки, които често се срещат в нестандартни размери, форми и цветове – така лесно внасяте артисцизъм и творчество в интериора на дома си. Съобразете цветовете им с цялостната гама на дома.

Повечето осветление гарантира повече уют

Просторните, добре осветени помещения са символа на уютния дом. Инсталирайте достатъчно осветителни тела, за да си осигурите необходимото количество светлина, дори и в тъмните часове на денонощието. Гарантираме, че ще усетите разликата и ще се чувствате в пъти по-приятно в дома си, ако сте заобиколени от красиви лампи или мекотата на скритото осветление. Бихте могли да изберете красиви масивни полилеи, които царствено да се спускат от тавана. Ако не сте привърженици на такава пищност, то плафоните и аплиците са идеалния избор за вас. През последните години все по-голяма популярност набират и луничките си. Изберете такива с ключ за регулация на осветлението – така лесно ще настройвате интензитета на светлината спрямо настроението и нуждите в дадения момент.

Акцентите и детайлите, макар и малки на пръв поглед, със сигурност са нещо, което е задължително да присъства в интериора на дома, за да му се придаде характер. Отличителните белези се крият именно в малките неща – осигурете си уют и създайте един прекрасен дом с правилните аксесоари и добавки.

Свързани публикации

Kuhnia.bg предоставя ценни съвети относно подредбата във вашата кухняKuhnia.bg предоставя ценни съвети относно подредбата във вашата кухня



Любимото помещение от дома – а, именно, кухнята – често ни събира около трапезата и ни очарова с благоуханни и извънредно вкусни ястия. Всяка домакиня мечтае за уютно и функционално

Еднолицев или двулицев матрак да избера?

Еднолицев или двулицев матрак да избера?Еднолицев или двулицев матрак да избера?



Коя е стаята, в която прекарвате най-много време? Спалнята разбира се! Почти половината от ежедневието на всеки човек преминава именно в спалнята и затова комфортът Ви там, не трябва да