кариера

Съвместяването на работата с удоволствието – формулата за щастлив живот



кариера

Ако всеки бъде запитан каква е визията му за хубав живот, вероятно отговорите ще орбитират около откриването и осъществяването на баланс. Търсенето на най-доброто съчетание между изграждането на успешна кариера и практикуването на дейности, които ни носят удовоствие, е може би най-успешната формула за достигане до вътрешен мир и удовлетворение от живота.

Безспорно е изключително важно да живеем така, че никой от двата житейски аспекта да не страда за сметка на другия. Изключително много хора съсредоточават всичките си усилия и енергия само в едното направление и, рано или късно, започват да усещат напрежение и неудовлетвореност.

Прекомерното старание по отношение на кариерата често поставя всичко останало в живота ни на заден план. Влагайки целия си енергиен и времеви ресурс там, ние безспорно ще отбележим завидни професионални успехи, но и ще изпитаме все по-големи отчужденост и отдалечаване от нещата, които ни доставят удовоствие в ежедневието. Колкото е важна да е работата за нас, следва да осъзнаем, че тя не е единственото нещо в живота ни, заслужаващо времето и енергията ни. Ако се лишаваме от почивка и релакс под формата на активности и хобита, то доста бързо ще усетим зловредния ефект на бърн аута.

В другата крайност пък намираме хора, които сякаш поставят на заден план професионалното си развитие и дълго избират да не стартират дейност в никакво кариерно поприще. Прекомерното осланяне на забавления и активности, носещи ни удоволствие, е прекрасно, но изключително неефективно и нерентабилно в дългосрочен аспект. Ключът към добрия и правилно сформирания живот се крие в способността за самоиздръжка и извоюване на определена доза независимост. С годините човешките потребности се изменят – ако в младежките си години всеки поставя акцент върху забавленията, то идва период, в който успешната кариера заема по-централно място в съзнанието.

Успявайки да намира баланс между двата аспекта от живота си, всеки човек ще се почувства на прав път и ще изпита завидни удововлетворение и вътрешен мир. Успехите в работата използвайте като едни чудесни поводи да излезете и да се повеселите с приятели след края на работния ден. Така и двата важни аспекта от живота ви ще бележат разцвет и вие ще се чувствате достатъчно удовлетворени, за да им се наслаждавате по най-добрия начин.

Свързани публикации

Идеален вариант за модна визия е комбинирането между шапки и часовнициИдеален вариант за модна визия е комбинирането между шапки и часовници



Ако целта ви е бързо и лесно да изградите модна и актуална визия, но нямате идея откъде точно да започнете, то днешната статия би била една чудесна отправна точка. Насочваме

8 качества, които правят мъжа сексуално желан

8 качества, които правят мъжа сексуално желан8 качества, които правят мъжа сексуално желан



Млади момичета и опитни жени бяха попитали: Какво прави един мъж секси? Отговаряме честно. Ето и 8 качества, които правят мъжа сексуално желан 1. Увереност Това, което прави един мъж